2017. június 30., péntek

Az Index hírportál bemutatja "...az EU legnagyobb hülyeségét..."



…”Nevezetesen, hogy az Európai Parlament havonta ingázik Brüsszel és Strasbourg között. Drága, környezetszennyező, szinte mindenkinek elege van belőle, de tagállami önzés miatt mégse lehet vele mit kezdeni, pedig vannak ötletek.
Majdnem minden hónapban ZS-kategóriás akciófilmekből ismerős, megerősített dobozok lepik el az Európai Parlament brüsszeli épületét.
...Az Európai Unió első tagországai az EU alapszerződésében fektették le, hogy Strasbourg legyen az EP székhelye. A Rajna-parti város a német-francia megbékélés szimbóluma: a képviselők abban a határ menti térségben ülnek össze, amelyért évszázadokon át viaskodtak a németek és a franciák, legutóbb a második világháborúban. Itt székel az EU-tól független, szinte minden európai országot tagjai közt tudó Európa Tanács és az Emberi Jogok Európai Bírósága….”
Napjainkban….” már az év nagy részében Brüsszelben tanyáznak, és havonta csak három és fél napra vándorolnak át Strasbourgba az asszisztenseikkel, gyakornokaikkal, az EP titkárságával, és a többi uniós intézmény alkalmazottaival együtt. 1999-ben az elzászi városban is külön épületet emeltek a parlamentnek, ami évente több, mint háromszáz napon át szinte teljesen üres.”
Forrás: Index

..."Az Európai Parlament az EU jogalkotó intézménye, melyet ötévente közvetlenül választanak meg az uniós választópolgárok. Legutóbb 2014 májusában voltak európai parlamenti választások...."

A Parlament és Ön 
…”Ha Ön azt szeretné, hogy a Parlament intézkedjen valamilyen ügyben, petíciót nyújthat be az intézménynek (postai úton vagy az interneten).

A petíció tárgya az EU hatáskörébe tartozó területek bármelyikével kapcsolatos lehet. A magánszemélyek közül csak az uniós országok állampolgárai, illetve lakosai, a jogi személyek közül pedig csak az EU területén székhellyel rendelkező cégek és más szervezetek nyújthatnak be petíciót az Európai Parlamentnek.
Ön úgy is felveheti a kapcsolatot az intézménnyel, hogy a helyi európai parlamenti képviselőhöz fordul, vagy kapcsolatba lép az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájával a saját országában…”
Forrás: Európai Parlament honlapja





Hogyan kaphat választ kérdéseire? 

EP Tájékoztatási Irodájának elérhetőségei:

Budapest, 1024
Lövőház u. 35.
+36 1 411 3540
+36 1 411 3560
 

 




Nincsenek megjegyzések: